Ontdek hier onze Speciale Voorjaarsacties

Klanten waarderen ons met een 9.1 /10

Markiezen

Markiezen zijn de oudste vorm van zonwering, maar nog steeds erg gewild. Die populariteit is te danken aan de uitstraling. Ze hebben een tijdloze, romantische uitstraling en geven ieder huis of pand karakter.

Wat zijn de voordelen van markiezen?

De markies is de meest sfeervolle variant onder de zonwering; een echte parel aan de gevel. Markiezen zorgen voor een aangename temperatuur in huis tijdens warme zomerdagen. De gesloten zijkanten zorgen er daarnaast voor dat de zon vanaf iedere kant wordt tegengehouden.
Markiezen hebben niet alleen een lange levensduur, maar ze kunnen ook een stevige bries trotseren.

Showroom IN-'N OUTDOOR

Markies op maat

Van moderne nieuwbouwwoning tot statig herenhuis en van restaurant tot vrijstaande villa, voor iedere situatie is er een passende markies op maat. Wij leveren markiezen van het A-merk Schlappi, bekend om het hoogwaardige maatwerk en volledig naar wens samen te stellen.

Ben je er nog niet helemaal uit? We nodigen je graag uit in onze showroom, zodat we samen alle mogelijkheden kunnen bespreken én bekijken. Maak nu een afspraak

Bekijk markiezen inspiratie

Veelgestelde vragen

Heb je vragen na het lezen van deze pagina? Niet getreurd.
Hiernaast vind je het antwoord op enkele veel gestelde vragen.

Je kunt kiezen voor een handmatig of een elektrisch bedienbare markies. Bij een elektrisch bedienbare markies kost het in- en uitvouwen geen enkele moeite. Je kunt de markies vanuit je luie stoel bedienen.

Wij bieden markiezen van het merk Schlappi.

Vervuiling door luchtverontreiniging kan het best worden bestreden door regelmatig te borstelen met een droge, zachte borstel. Regelmatig je markiezen reinigen zorgt ervoor dat de uitstraling blijft zoals deze hoort te zijn.
Wanneer er daadwerkelijk vlekken op je markies zitten, kun je deze het beste handmatig behandelen. Markiezen schoonmaken kun je doen door middel van schrobreiniging, met water van ongeveer 30 graden. Gebruik hierbij een gangbaar fijnwasmiddel en spoel deze meermaals af met schoon water. Wanneer de vlek nog niet verwijderd is, kun je deze handeling herhalen tot het doek schoon is. Wasmiddelresten moeten geheel verwijderd zijn.
Je kunt het doek hierna laten drogen op een natuurlijke manier. Voor een eventueel noodzakelijke na-impregnatie kunt je een gangbaar impregneermiddel gebruiken, zodat er voldoende bescherming gewaarborgd is.

Bovenstaand advies is met zorg opgesteld. Niettemin kunnen wij geen verantwoordelijkheid aanvaarden voor de resultaten van de reiniging.

Markiezen bekijken?

Wil je markiezen in het echt zien en beleven? Kom dan langs in één van onze IN- ‘N OUTDOOR showrooms. Hier vind je een breed assortiment aan raamdecoratie, zonwering, overkappingen, horren en rolluiken. Let op: het aanbod kan per showroom verschillen.