Ontdek hier onze Speciale Voorjaarsacties

Klanten waarderen ons met een 9.1 /10

Onze horren worden altijd
op maat gemaakt.

Ontdek de ruime keuze aan horren

Horren

Laat frisse lucht binnen, terwijl je insecten en pollen buiten houdt. Dit doe je met onze op maat gemaakte horren, die zo perfect op je deur of raam passen dat er geen kiertjes of openingen kunnen ontstaan. Zo kun je toch optimaal genieten van de buitenlucht!

Wat zijn de voordelen van horren?

Frisse lucht in huis voelt niet alleen fijner, het is ook veel beter voor je gezondheid. Slechte ventilatie vergroot bijvoorbeeld het risico op allergieën of irritatie van de luchtwegen. Daarnaast kun je met goede ventilatie vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieproblemen voorkomen. Zorg er voor dat als je thuis werkt, in bijvoorbeeld je thuiskantoor, er voldoende frisse lucht is.

Wist je dat er in huis ook veel schadelijke stoffen in de lucht terechtkomen? Denk aan stoffen die vrijkomen bij het schoonmaken of bij het bakken en braden. Kortom: zet je ramen en deuren open (uiteraard met horren om insecten buiten te houden), en geniet ongestoord van frisse lucht.

Vraag offerte aan

Op maat gemaakte horren

Luxaflex® horren zijn er voor zowel ramen als deuren. Hierdoor kun je je huis altijd goed doorluchten, zonder last te hebben van insecten die ongevraagd binnen komen. Ook kunnen onze horren je in het hooikoortsseizoen beschermen tegen vervelende hooikoorts klachten. 

Of je nu een raamkozijn hebt van hout, metaal of kunststof, een vlak raam of draai-kiepraam, tuimelraam of dakraam: we hebben er een oplossing voor.

SHOWROOM IN- 'N OUTDOOR

Bekijk horren inspiratie

Voordelen van onze plissé raam- en deurhorren

 • Het gaas zit opgevouwen in een cassette en schuif je soepel in én uit.
 • Stopt op elke gewenste positie door het slimme schuifsysteem.
 • Slanke en elegant gevormde profielen.
 • Geschikt voor hoge, brede en moeilijk bereikbare ramen. Ook voor draai-kiepramen.
 • Ook geschikt voor dakramen (plissé hor Plus).
 • Kies zelf de bedieningsrichting: van links naar rechts, of andersom.
 • Geringe inbouwdiepte.
 • Wind-, kras- en uv-bestendig.

Afhankelijk van het gekozen model zijn profielkleuren mogelijk. Op aanvraag en tegen meerprijs is elke gewenste RAL-kleur mogelijk. Doordat het warmer en vochtiger wordt in Nederland hebben we meer, langer en vaker last van insecten. Niet alleen in het voorjaar, maar ook in de zomer en de winter komen insecten, zoals muggen en vliegen, maar ook kevers, torren, bijen, wespen en hoornaars uit hun nest gekropen. Ter bescherming van jezelf en je gezin kies je voor op maat gemaakte horren van Luxaflex®.

Voordelen van rolhorren

De rolhor heeft een eigentijds design en een geluidsarme bediening. De diverse uitvoeringen zijn geschikt voor vrijwel alle ramen, zodat jij verzekerd bent van raamhorren. De rolhor is uitermate geschikt voor dakramen.

Voordelen van inzethorren

Inklemhorren kunnen zonder te boren of schroeven gemonteerd worden. Deze raamhorren op maat zijn speciaal voor draai-kiepramen ontwikkeld.

Inklemhor Flex

Ben je op zoek naar horren voor kunststof kozijnen waar je niet in mag boren? Misschien is de inklemhor Flex wel de oplossing. Deze inzethorren zijn gemakkelijk te monteren en zijn vrijwel geschikt voor elk draai-kiepraam.

Bekijk video

Voordelen vaste hor

De vaste hor is zeer geschikt bij geringe kozijndiepte. De plaatsing ervan is zowel binnen als buiten mogelijk. Door de vele montageopties is de vaste hor vrijwel overal toepasbaar.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen na het lezen van deze pagina? Niet getreurd.
Hiernaast vind je het antwoord op enkele veel gestelde vragen.

Wij bieden hordeuren en -ramen van de merken Luxaflex en Unilux. Beiden bieden een zeer breed assortiment, zodat er voor jouw altijd voldoende te kiezen is.

Je ziet het misschien niet direct, maar er kan veel stof en vuil aan horren blijven kleven. Pak ze tijdens de lenteschoonmaak dus zeker mee! Volg de volgende stappen om dit op de juiste manier te doen:
1. Zorg dat de ramen en deuren waar de horren voor zitten goed open staan.

 1. Bij een plisséhor of een rolhor verwijder je eerst stof en vuil uit de randen en het stuk waar de hor over of langs schuift. Dit kan voorzichtig met de stofzuiger, maar kan ook met een doekje met lauw water.
 2. De volgende stap is de hor zelf. Er zijn meerdere manieren om vuil uit een hor te halen. Je kunt kiezen voor de stofzuiger, maar gebruik dan wel een speciaal opzetstuk met borsteltje en zet de zuigkracht wat zachter. Beweeg de stofzuiger van boven naar beneden om alles goed op te zuigen.
  Heb je inzethorren voor de ramen? Dan kun je deze gemakkelijk losmaken en onder de douche of in bad schoonmaken. Pak de douchekop, spoel de horren voorzichtig af met lauw water en haal er een doekje langs om ze te drogen.
 3. Voelt de hor nog steeds wat plakkerig aan? Pak dan een zachte borstel, maak deze een beetje nat en ga zachtjes over de hor heen en weer. Let op: zet niet te veel druk! Ook is het belangrijk om het gebruik van schoonmaakmiddel of zeep te vermijden. Dit is lastig van de hor te verwijderen en kan het gaas zelfs verkleuren of beschadigen.
 4. Laat tenslotte alles goed drogen voordat je de ramen en deuren weer dichtdoet.

Ook de profielen dragen bij aan het aanzicht. Ze zijn namelijk in alle wenselijke RAL-kleuren mee te spuiten. Let op, beschikbare kleuren kunnen per productgroep verschillen.

Horren bekijken?

Wil je horren in het echt zien en beleven? Kom dan langs in één van onze IN- ‘N OUTDOOR showrooms. Hier vind je een breed assortiment aan raamdecoratie, zonwering, overkappingen, horren en rolluiken. Let op: het aanbod kan per showroom verschillen.