Ontdek hier onze Speciale Voorjaarsacties

Klanten waarderen ons met een 9.1 /10

Tijgermug in Nederland? Met horren houdt u ze buiten

Zomers is het lekker om ramen en deuren open te hebben. U wilt natuurlijk geen vervelende insecten in huis krijgen, zoals de tijgermug. Nederland krijgt door de klimaatverandering en internationale handel vaker met deze onaangename exotische verrassing te maken. Met horren houdt u insecten buiten, terwijl de buitenlucht wel naar binnen kan.

We willen insecten buiten houden, maar hebben wel de behoefte aan frisse buitenlucht. Dat kan met de hoge kwaliteit raamhorren en hordeuren van Unilux. IN- ’N OUTDOOR is officieel dealer van Unilux horren. Door het bijna onopvallende gaas kunt u binnen genieten van de buitenlucht en het uitzicht. Met de opkomst van stekende insecten als de gelekoortsmug en de tijgermug in Nederland, is een goedwerkende hor een aanbeveling.

Tijgermug: Nederland in gevaar?

De Aziatische tijgermug komt oorspronkelijk, zoals zijn naam al doet vermoeden, uit Azië. Om precies te zijn Zuidoost-Azië. Via de internationale handel van planten en tweedehands banden is de tijgermug wereldwijd verspreid. De tijgermug kan virussen van infectieziekten als knokkelkoorts overdragen. Maakt de tijgermug Nederland onveilig? In Nederland is er de laatste jaren een toename van het aantal gevonden tijgermuggen. De kans dat ze virussen van bepaalde infectieziekten kunnen overdragen, is echter te verwaarlozen.

Het RIVM richt zich op onderzoek naar de veiligheid en bestrijding van de tijgermuggen. Vanwege de in Nederland grootschalige internationale handel en klimatologische veranderingen zal op langere termijn import en vestiging van een aantal exotische muggensoorten, zoals de gelekoortsmug en de tijgermug in Nederland naar verwachting niet te voorkomen zijn.

Tijgermug: Nederland is voorbereid!

IN- ’N OUTDOOR is officieel dealer van Unilux horren. Dit is de meest innovatieve specialist op gebied van insectenwerende horren. Ideaal in het geval insecten als de tijgermug Nederland onveilig maken. Zo heeft Unilux de plissédeur in Europa geïntroduceerd. Met deze harmonica-achtige constructie opent u en sluit u de hordeur soepel. Bovendien slijt de plissédeur minder snel. Naast de plissédeur leveren wij diverse andere kwalitatief hoogwaardige horren van Unilux.

Unilux is specialist in horren op maat. Door een volledig assortiment horren en jarenlange ervaring kan Unilux een scherpe prijs-kwaliteitverhouding bieden. Unilux ontwikkelt en fabriceert horren in hun Nederlandse fabriek. Daarmee garanderen we u van topkwaliteit en een snelle levering. U kunt zelf meten en monteren of de installatie door één van onze specialisten uitvoeren. U ontvangt vijf jaar garantie op de Unilux horren.

Neem contact op voor vragen

Bent u benieuwd naar de Unilux horren of één van onze andere merken? Kom dan vooral langs in de showroom van één van onze vijf vestigingen. Hier kunt u de horren uitproberen en beleven. Heeft u een afwijkende maat kozijnen of een bijzonder type raam of deur? Dat maakt niet uit: de meeste horren kunnen op maat worden gemaakt. Zo zijn ze toepasbaar op alle soorten ramen, kiepramen, buitendeuren en schuifpuien. Met een perfect passende hor als resultaat.

Bekijk de verschillende opties voor horren in één van onze winkels. De experts van IN- ’N OUTDOOR geven u passend advies op het gebied van horren, zodat u binnenkort geen last meer heeft van de tijgermug. U kunt via deze site een vrijblijvende afspraak maken met een van onze adviseurs.

Maak een afspraak

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.