Ontdek hier onze Speciale Voorjaarsacties

Klanten waarderen ons met een 9.1 /10

Schaduw in de tuin creëren doet u zo!

Op zonnige dagen wilt u lekker buiten genieten. Het liefst in eigen tuin. Te lang in de zon liggen of zitten is alleen niet goed voor de gezondheid. We geven u graag tips en ideeën hoe u schaduw in de tuin kunt creëren. Een vaste plaats met schaduw in de tuin biedt verkoeling en zorgt dat u zich niet gedurende de dag alsmaar aan het verplaatsen bent. Lees snel verder!

Op verschillende manieren kunt u schaduw in de tuin creëren. Door het planten van bomen of klimplanten zorgt u voor natuurlijke schaduw. Doordat bladeren water verdampen koelt de omringende lucht af. Hierdoor is het onder natuurlijke begroeïng een paar graden minder warm. Ook een parasol, schaduwdoek of terrasoverkapping biedt schaduw in de tuin. Niet alle terrasoverkappingen van IN- ’N OUTDOOR vereisen een bevestiging aan de gevel. 

Schaduw in de tuin

Altijd buiten zitten kan met een terrasoverkapping van IN- ’N OUTDOOR. U kunt kiezen voor onder andere een knikarmscherm, veranda of een lamellendak. Bij de veranda kiest u voor het buitenleven en kunt u droog zitten en schaduw creëren in de tuin. Een serre laat u genieten van het zonlicht en beschermt u tevens tegen regen en wind. Met een lamellendak bepaalt u zelf de lichtinval. Een veranda overdekt een terras en zit vaak vast aan een woning. Maar dat hoeft niet altijd. Daarom vervaardigen en installeren we veranda’s op maat. Als u de veranda helemaal kunt afsluiten, kunt u er het hele jaar door verblijven en heeft u altijd schaduw in de tuin.

Schaduw in de tuin met aluminium terrasoverkapping

Aluminium terrasoverkappingen zijn op dit moment één van de populairste materialen om een terrasoverkapping mee te maken. Het materiaal is sterk en licht. Er zijn veel mogelijkheden. Klik hier voor meer informatie over onze aluminium terrasoverkappingen.

Schaduw creëren in de tuin met lamellendak

Wilt u een overdekt terras achter in de tuin? Kies dan voor het lamellendak, een luxueuze en flexibele terrasoverkapping voor een plek met schaduw in de tuin. Deze kan vrijstaand gemonteerd worden. Inbouwen tussen twee muren is ook mogelijk, evenals bevestiging aan de gevel. Met het lamellendak regelt u zelf de lichtinval op uw terras, door de lamellen te roteren. Als u ze allemaal sluit is het lamellendak zelfs waterdicht. Wilt u er ’s avonds onder zitten? Dan monteren we een verwarming en gezellige verlichting in het lamellendak. We installeren de overkapping voor u op maat, zodat uw terrasoverkapping aan al uw wensen voldoet.

Schaduw creëren in de tuin met knikarmscherm

Een knikarmscherm biedt meer voordelen dan alleen zonwering. Doordat het scherm bijna horizontaal is bevestigd, heeft u een vrije doorloop met veel ruimte. Hierdoor kunt u ook veel schaduw creëren in de tuin. Doordat het knikarmscherm de zon van het terras weert, komt er minder warmte uw woning binnen. Voor de schaduwvoorziening op uw terras is een knikarmscherm ideaal. IN- ’N OUTDOOR is aangesloten bij Romazo, de branchevereniging voor specialisten in zonwering. In tegenstelling tot een parasol of terrasoverkapping neemt het knikarmscherm geen ruimte in.

Bekijk de verschillende mogelijkheden om schaduw in de tuin te creëren in onze winkels. De experts van IN- ’N OUTDOOR geven u passend advies op het gebied van zonwering. U kunt via deze site een vrijblijvende afspraak maken met een van onze adviseurs. Onze installateurs overleggen graag met u wat de beste oplossing is en komen graag ter plekke kijken.

Maak een afspraak

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.