Klanten waarderen ons met een 9.0 /10

Vacatures

Lamellendak

Speel met de zon en schaduw dankzij een lamellen terrasoverkapping. Een lamellendak bestaat uit meerdere aan elkaar gekoppelde lamellen die kunnen kantelen en/of openschuiven. Zo’n lamellendak is op diverse manieren te plaatsen: aan de gevel, vrijstaand of geïntegreerd in een bouwkundige constructie. Door de lamellen te kantelen kies je voor het perfecte zonlicht of schaduw om zorgeloos van je terras en de buitenlucht te genieten.

Wat zijn de voordelen van een lamellendak?

Met een lameloverkapping creëer je extra leefruimte buitenshuis. Het lamellendak geeft je alle vrijheid om de lichtinval en temperatuur op jouw terras te bepalen. Bovendien zorgen de lamellen voor natuurlijke ventilatie om de koelte onder je overkapping te bewaren. In gekantelde toestand weer je de zon, maar kan de warmte onder de overkapping ontsnappen. Ook kun je, dankzij extra opties zoals sfeervolle ledverlichting, geïntegreerde screens en terrasverwarming,  ’s avonds of tijdens koelere dagen buiten vertoeven. De aluminium overkapping is nagenoeg waterdicht en bestand tegen ieder weertype.

Showroom - IN- 'N OUTDOOR

Lamellendaken op maat

Een lamellendak op maat biedt de mogelijkheid om optimaal te genieten van jouw prachtige tuin. Met professionele tips en uitgebreid advies helpen wij jou met de samenstelling, plaatsing en het ontwerp van de overkapping met lamellen.

Ben je er nog niet helemaal uit? We nodigen je graag uit in onze showroom, zodat we samen alle mogelijkheden kunnen bespreken én bekijken. Maak nu een afspraak. 

Bekijk lamellendak inspiratie

Veelgestelde vragen

Heb je vragen na het lezen van deze pagina? Niet getreurd.
Hiernaast vind je het antwoord op enkele veel gestelde vragen.

Wij bieden lamellendaken van de merken Brustor, Weinor en Pallazzo. Zo bieden we meer dan voldoende keuze voor jou als klant!

Na verloop van tijd zal het dak los vuil verzamelen. Dit zal geen schade veroorzaken aan het aluminium materiaal, maar het is raadzaam om het schoon en vrij van obstructies te houden. De beste manier om dit te doen, is door de lamellen volledig te kantelen en daarna eventuele takjes en bladeren te verwijderen die het sluiten van de lamellen kunnen belemmeren. Reinig aangehecht vuil met een zachte spons en een PH-neutrale zeep zodat de laklagen niet aangetast worden. Gebruik eventueel een ontvetter om hardnekkige vlekken te verwijderen.

Bovenstaand advies is met zorg opgesteld. Niettemin kunnen wij geen verantwoordelijkheid aanvaarden voor de resultaten van de reiniging.

Lamellendaken hebben een ingebouwde vorstbeveiliging. De beveiliging is standaard uitgeschakeld, maar het is wel mogelijk om deze functie in te schakelen om schade aan je lamellendak te voorkomen. In dit geval gaan de lamellen bij ongeveer  3° Celsius automatisch open. Zo wordt er voorkomen dat de lamellen aan elkaar vriezen en er schade ontstaat bij het openen van het dak. We adviseren om niet te proberen de lamellen te openen wanneer er vorst is omdat dit permanente schade aan de dichtingen kan veroorzaken die helpen om de overkapping waterdicht te houden. De vorstfunctie is dus een belangrijke troef om de lamellen te beschermen tijdens strenge weersomstandigheden en nog vele jaren te genieten van jouw lamellendak. Je hoeft je dus geen zorgen te maken tijdens de koude seizoenen.

Nog comfortabeler wordt het als je het lamellendak koppelt aan het Tahoma Smart Home Hub-systeem. Daarmee krijgt je volledige controle via een app. Als je het huis verlaat en vergeet het zonweringssysteem te sluiten, kun je het gemakkelijk op afstand bedienen met je smartphone of tablet.

Lamellendak bekijken?

Wil je lamellendak in het echt zien en beleven? Kom dan langs in één van onze IN- ‘N OUTDOOR showrooms. Hier vind je een breed assortiment aan raamdecoratie, zonwering, overkappingen, horren en rolluiken. Let op: het aanbod kan per showroom verschillen.