Klanten waarderen ons met een 9.1 /10

Werkwijze

Aluminium overkappingen

Een aluminium overkapping in je tuin zorgt voor een plek waar je lekker beschut kunt genieten van het buitenleven. De overkapping biedt volop mogelijkheden om fijne momenten te beleven en is een mooie toevoeging aan jouw huis.

Wat zijn de voordelen van een aluminium overkapping?

Door te kiezen voor een aluminium overkapping met glazen dak verlies je amper daglicht, wat betekent dat het in huis heerlijk licht blijft. Door te kiezen voor een terrasoverkapping van glas of polycarbonaat creëer je een flexibele, extra leefruimte die je helemaal kan inrichten zoals jij dat wilt. Aluminium overkappingen bieden bescherming tegen weersinvloeden, zoals regen, wind en zon. Hierdoor profiteer je in het voorjaar van de warme zonnestralen en zit je in het najaar lekker droog en beschut.

Showroom - IN- 'N OUTDOOR
Video afspelen

Aluminium overkapping op maat

De aluminium constructie met daarop glazen dakplaten of polycarbonaat dakplaten worden vakkundig ingemeten en volledig op maat gemaakt. Dat betekent dat alle gebruikte dakplaten dezelfde breedte hebben en dat de aluminium onderdelen worden voorzien van hoogwaardige poedercoating. Mooi én duurzaam! 
Samen met onze verkoopadviseur configureer je jouw overkapping. Dankzij ons ruime aanbod met oneindige keuzemogelijkheden is er altijd een maatwerk overkapping die aansluit bij jouw unieke wens. Bovendien zijn de aluminium overkappingen eenvoudig uit te breiden met opties als zonwering, screens, verlichting, verwarming en glazen (schuif)wanden.

Ben je er nog niet helemaal uit? We nodigen je graag uit in onze showroom, zodat we samen alle mogelijkheden kunnen bespreken én bekijken. Maak nu een afspraak. 

Bekijk aluminium overkappingen inspiratie

Veelgestelde vragen

Heb je vragen na het lezen van deze pagina? Niet getreurd.
Hiernaast vind je het antwoord op enkele veel gestelde vragen.

In Nederland mag een terrasoverkapping/veranda vaak vergunningsvrij gebouwd worden, al zijn de regels in 2022 bij veel gemeenten strenger dan eerder. Een vergunning voor een overkapping is sowieso nodig indien de terrasoverkapping:

  • groter is dan 30 vierkante meter
  • meer dan 50% van het tuinoppervlakte beslaat
  • als hoofdwoning gebruikt wordt

Ook is het verstandig om rekening te houden met de hoogte en de plaats waar de terrasoverkapping komt te staan. Is de terrasoverkapping vanaf de straat zichtbaar informeer dan altijd bij de gemeente. Ook raden wij aan om de hoogte van de overkapping niet boven drie meter uit te laten komen. Dit is namelijk bij de meeste vergunningsaanvragen de maximaal toegelaten hoogtemaat.

Wij bieden overkappingen van de volgende merken: IN- ‘N OUTDOOR huiscollectie, Weinor, Brustor, Ittalum, Erhardt en Pallazzo. Zo bieden we meer dan voldoende keuze voor jou als klant!

Bovenstaand advies is met zorg opgesteld. Niettemin kunnen wij geen verantwoordelijkheid aanvaarden voor de resultaten van de reiniging.

Het frame reinigen:

Wanneer je je glazen overkapping gaat schoonmaken, begin je met het aluminium frame. Dit kan heel eenvoudig met een tuinslang waarmee je het ergste zand en vuil weg kunt spoelen. Nog een poetsronde nodig? Gebruik dan een zachte doek of spons en een sopje van lauw water met een zeep die niet ontvettend werkt. Dit is belangrijk om beschadigingen aan de laklaag te voorkomen. Wanneer je het laatste restje vuil verwijderd hebt, spoel je het hele frame van je glazen overkapping nog een keer na met water. Gebruik absoluut geen hogedrukreiniger.

Het glazen dak schoonmaken:
Vervolgens kun je aan de slag gaan om het dak van je glazen overkapping te reinigen. Dit lijkt op het eerste gezicht ingewikkeld, maar is het niet. Staan op de glazen dakplaten raden we af, maar je kunt wel een houten plaat over de liggers leggen. Hierdoor wordt het gewicht verdeeld en kun je overal goed bij. Het glazen dak van je overkapping reinig je door eerst de glasplaten schoon te maken met water. Vervolgens kun je aan de slag met een sopje en zeem. Heb je ook glazen schuifwanden? Deze kun je op dezelfde manier schoonmaken als de ramen van je huis.  

Een frisse goot:
Ook de goot mag je niet vergeten tijdens het schoonmaken van je glazen overkapping. Door alle bladeren en takken uit de goot te halen, voorkom je dat deze verstopt raakt. Zo kan het water goed weglopen. Ook ziet je overkapping er natuurlijk schoner uit wanneer de afvoer niet vol met bladeren en takken ligt!

Bovenstaand advies is met zorg opgesteld. Niettemin kunnen wij geen verantwoordelijkheid aanvaarden voor de resultaten van de reiniging.

Aluminium overkappingen bekijken?

Wil je aluminium overkappingen in het echt zien en beleven? Kom dan langs in één van onze IN- ‘N OUTDOOR showrooms. Hier vind je een breed assortiment aan raamdecoratie, zonwering, overkappingen, horren en rolluiken. Let op: het aanbod kan per showroom verschillen.